Kaarinan Pojat


Kaarinan Pojat
Referentie
Kaarinan Pojat

Het Finse Kaarinan Pojat heeft van zondag 3 augustus tot en met zaterdag 9 augustus een trainingskamp gevolgd in Enschede dat in zijn geheel is georganiseerd door het team van E2 Sportrelations. Na een vlucht van ongeveer 2,5 uur lande de ploeg op het vliegveld van Schiphol voor een trainingsweek waarin, uiteraard, voetbal centraal stond. Zo speelde de Finnen twee oefenwedstrijden, kregen zij twee gasttrainingen en waren zij op bezoek bij FC Twente en PEC Zwolle. Lees hier meer voor een indruk van het trainingskamp van Kaapo O14.


Na een goede nacht in Resort Bad Boekelo stond voor maandag het 1e trainingsmoment gepland. Het team van E2 Sportrelations heeft een training verzorgd waar het
’Nederlandse opleiden’ centraal stond. Veel pass en trapvormen met de nadruk op initiatief aan de bal. De gehele week kreeg de selectie na de gedane arbeid een sportlunch verzorgd door onze partner “De Hooge Esch” uit Buurse.

 

De volgende dag was op de velden van Avanti Wilskracht de eerste oefenwedstrijd in de trainingsweek. Tegenstander was een Enschedese Selectie, samengesteld uit een aantal C1 ploegen uit de gemeente Enschede. Dat deze Enschedese groep een maatje te groot was bleek uit de uitslag: 8-2 in het voordeel van de Enscheeders.

 

Woensdag werd er wederom geoefend tegen deze Enschedese Selectie. Echter, nu in de vorm waarin de Finnen de reguliere competitie spelen. Dat is een 9 tegen 9 vorm, met de doelen op de ‘16’ en het veld een stuk smaller. De ‘O15 groep’ in Finland, speelt zijn wedstrijden op een groot veld. Dat werd dinsdag door de O14 groep alvast ervaren. In de oefenwedstrijd met een negental kwamen de Finse automatismen beter voor de dag. Ditmaal wonnen zij met 6-4. Een tweetal attractieve wedstrijden waar door de Finse begeleiding tevreden werd teruggeblikt. Na de sportlunch stond een rondleiding gepland in de Grolsch Veste, de thuishaven van FC Twente.


Donderdagochtend was de Finse selectie te gast op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo. Zij kregen daar een uitgebreide clinic van de FC Twente University, met wederom veel verschillende en uitdagende oefenvormen.

Vrijdag heeft de ploeg een vrije dag gepland en hebben zij deze vrij ingevuld. s’Avonds heeft de gehele groep de eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – FC Utrecht bezocht.

 

De volgende dag werd er op tijd uitgechecked en vloog de ploeg terug naar Helsinki, in Finland. Wij bedanken de Finnen voor de uitstekende communicatie en de prettige samenwerking. 
Share this (via Addthis)