Op de fiets naar de Kuip


Op de fiets naar de Kuip
Referentie
Op de fiets naar de Kuip

De bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax maakt veel krachten los, waardoor spontaan prachtige initiatieven ontstaan. Waarom met de bus naar De Kuip? Zo kiest een groep Zwollenaren voor een ander vervoersmiddel. Zij leggen de afstand naar Rotterdam, zo’n 170 kilometer, per fiets af.

,,Ons doel is om met een groep van maximaal twintig renners zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel”, zegt Eric Krabbe, initiatiefnemer en eigenaar van DjopzZ op de website van Sportief Zwolle. ,,En dat goede doel is PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club. PEC Zwolle United ondersteunt namelijk de actie ‘Ride to Brasil’ en dat past prima bij onze tocht naar De Kuip”, zegt Krabbe. ,,Leuk dat Martin Elsendoorn, de man achter ‘Ride tot Brasil’, zelf meefietst en ook Steven Eertman, speler van Landstede Volleybal, heeft toegezegd dat hij op de fiets stapt voor het goede doel.” De groep wordt begeleid door voormalig profwielrenner Maarten Nijland. Daarnaast rijdt er een bezemwagen mee.

De fietsers vertrekken ’s morgens om 09.00 uur vanaf het IJsseldelta stadion en verwachten tussen 15.00 en 16.00 uur bij De Kuip te arriveren. Om daarna te genieten van een mooie bekerfinale. Voor de terugreis naar Zwolle wordt de tweewieler ingewisseld voor een voertuig op vier wielen: ,,Meefietsen kost de fietser zelf niets, maar we vragen de deelnemers wel om in hun netwerk op zoek te gaan naar bedrijven die ons willen steunen. Op www.opdefietsnaardekuip.nl staan de sponsormogelijkheden beschreven”, aldus Krabbe die zelf ook meefietst.

Edward van Wonderen, algemeen directeur van PEC Zwolle: ,, Fantastisch dat deze actie door het spelen van een bekerfinale is ontstaan en PEC Zwolle United als het goede doel is gekozen. Wij wensen de fietsers een mooie tocht en een nog veel mooiere finale toe.”
Share this (via Addthis)