Vitesse O10 wint 2e editie VSCO’61 Wintercup 2019!

In een hele spannende finale werd Sparta O10 (2-1) nipt verslagen. Onder grote publieke belangstelling en onder een stralende zon zagen de toeschouwers een zeer geslaagd toernooi.

Vanaf 08:00 uur werden de laatste voorbereidingen getroffen. Het hoofdveld werd ‘ijsvrij’ gemaakt en ook de bekers werden nogmaals gepoetst, de koffie gezet en de ballen opgepompt. Ondertussen druppelden de teams binnen en zochten zij de kleedkamers op.

Om 11:00 uur werd er op het hoofdveld op vier velden afgetrapt. Direct werd duidelijk dat de Betaald Voetbal Ondernemingen (BVO’s) de lakens gingen uitdelen. De teams van FC Utrecht, Sparta Rotterdam, NEC en Vitesse werden poulewinnaar en bekerden zodoende, samen met de “runners up”, in de vier poules, Sparta, FC Utrecht, PSV en Vitesse door.

In de halve finale was het lang spannend tussen PSV en Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren pakten een voorsprong, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in het vaardige Sparta. Ook de andere halve finale bracht veel spanning. Strafschoppen brachten uiteindelijk de beslissing tussen Sparta en Vitesse, waarin Vitesse nipt won.

Rond half 5, toen de zon langzaam verdween en het écht Wintercup weer werd, maakten Sparta en Vitesse er een echte finale van. Fraaie goals, lang een gelijke stand, fanatieke voetballers en veel publiek zagen Vitesse uiteindelijk de winst pakken. Daarmee wordt Vitesse de opvolger van PEC Zwolle O10, die de voorgaande edities wisten te winnen.

Speler van het toernooi: Milan Mulders (PSV Eindhoven)

Keeper van het toernooi: Mert Tekin (Sparta Rotterdam)

De volledige eindstand
16e: Koninklijke HFC
15e: NEC 1
14e: DVS’33
13e: FC Emmen 1
12e: VSCO’61
11e: FC Emmen 2
10e: Roda JC
9e: HHC Hardenberg
8e: NEC 2
7e: FC Utrecht 1
6e: FC Utrecht 2
5e: Vitesse 1
4e: Sparta Rotterdam 2
3e: PSV
2e: Sparta Rotterdam 1
1e: Vitesse 2
Afbeelding kan het volgende bevatten: 19 mensen, lachende mensen, staande mensen en buiten